“Dani srpske kajsije” u Miokovcima 15 i 16.jula

Predstojećeg vikenda, 15 i 16.jula, u selu Miokovci kod Čačka, održaće se smotra privredno-kulturnog i duhovnog podvižništva srpskog

Predstojećeg vikenda, 15 i 16.jula, u selu Miokovci kod Čačka, održaće se smotra privredno-kulturnog i duhovnog podvižništva srpskog sela ,,Dani srpske kajsije”. Manifestaciju će u subotu, 15. jula, svečano otvoriti zamenik gradonačelnika Radoš Pavlović. Potom je planirana izložba kajsija i prerađevina od kajsije, ručnih radova i suvenira, voćarskog repromaterijala i mehanizacije. Zainteresovani će u subotu u 18 časova moći da učestvuju na okruglom stolu, gde će se održati stručno predavanje na temu djubrenja i mineralne ishrane kajsija, nakon čega sledi dodela zahvalnica i nagrada najboljim proizvodjačima “žutog zlata”. Prvi dan smotre završava se zabavnim programom, sa početkom u 20 časva.


U nedelju, 16. jula, prgram počinje u 17 sati, i to prezentacijom projekta iz oblasti ruralnog razvoja ,,Uticaj klimatskih promena u voćarstvu”, nakon čega će, za kraj, nastupiti kulturno umetnička društva Dule Milosavljevič i Radiša Poštić.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Google+0Share on LinkedIn0