Vulin obišao radnike povređene u fabrici u Lučanima

Radnici povređeni u požaru tehnološkog otpada u fabrici “Milan Blagojević-Namenska” u Lučanima primljeni su jutros u Vojno medicinsku

Radnici povređeni u požaru tehnološkog otpada u fabrici “Milan Blagojević-Namenska” u Lučanima primljeni su jutros u Vojno medicinsku akademiju u vrlo nestabilnom stanju i žovotno su ugroženi, rekao je dežurni anesteziolog Nebojša Damnjanović, a saopštilo Ministarstvo odbrane. Povređeni su M.M., star 26, i M.I. star 55 godina. Nih je danas obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Podsetimo, u prethodnoj nesreći u vojnoj fabrici u Lučanima 25. juna 2012. godine, jedan radnik je povređen usled eksplozije na presi za proizvodnju raketnih goriva. U istoj fabrici, jedan radnik je povređen u manjem požaru 21. septembra 2011. godine.

Troje radnika je poginulo, a sedam je povređeno u jednoj od najtežih nesreća u “Milanu Blagojeviću”, kada je izbio požar 3. decembra 1997. Preduzeće “Milan Blagojević – namenska” a. d. Lučani deo je odbrambene industrije Srbije i danas u oblasti baruta i eksploziva predstavlja u svetu priznatog proizvođača. Ima oko 1.000 radnika. “Milan Blagojević – namenska” izvozi u 26 zemalja sveta – u Evropu, Aziju, Severnu i Južnu Ameriku.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Google+0Share on LinkedIn0